Coca d'escalivada i formatge

dilluns, 28 d’octubre del 2013


Ingredients:

- una barra de pa xapata
- una terrina de crema de formatge
- dos pebrots vermells escalivats
- una alberginia escalivada
- 4 talls de formatge tou tipus Havarti 

Preparació:

Primer tallarem el pa per la meitat, triturarem un pebrot escalivat amb la crema de formatge i sucarem les meitats del pa, al damunt posarem el pebrot i 
l' alberginia a tallets i al damunt el formatge  i a gratinar uns cinc minuts. (si es vol es pot posar el pa al forn uns minuts abans de farcir-lo perquè estigui més tou.)

CUSCUS AMB POLLASTRE

divendres, 25 d’octubre del 2013




Ingredients:

- 2 tasses de cuscús
- 5 tasses de brou vegetal o de pollastre
- 4 filets de pollastre 

 Per al sofregit:
- 2 pastanagues ratllades
- 1 carabassó petit
- 1 ceba ratllada
- 1 pebrot verd ratllat
- 2 tomàquets ratllats
- oli, sal i una mica de curry

Preparació:

En un bol posarem el cuscús i el brou bullint, taparem el bol amb paper film i esperarem uns cinc minuts fins que veiem que estigui cuit, mentre farem el sofregit en una paella, posarem l'oli en una paella i afegirem les verdures, primer les pastanagues, el pebrot, la ceba i quan tot estigui una mica cuit el carabassó, posarem la sal i quan tot estigui ben sofregit tirarem el tomàquet i una culleradeta de curry.

Fem les petxugues amb sali pebre a la planxa i tallar-les a trossets petits amb les tisores.
Remenar el cuscús i montar el plat, primer el cuscús, al voltant el pollastre i al mig fer un forat i posar el sofregit.



MILFULLS DE TRUITA DE PATATA

dijous, 24 d’octubre del 2013


Ingredients:

- 4 ous
- 4 patates mitjanes
- 1 ceba petita
- 150 g de xorisso
- 4 talls de formatge semi-sec
- cogombrets i cebetes amb vinagre
- oli i sal

Preparació:

-Pelar rentar i tallar a llesquetes les patates,les posarem en una safata de vidre amb una mica de sal i un raig d' oli, la taparem amb plàstic film i al microones 10 minuts (a mitjà cocció remenar-les una mica). En una paella posarem l' oli i quan estigui calent tirarem la ceba ben ratlladeta, quan ja està mig cuita afegirem les patates cuites, esperarem uns minuts perquè s' enrosseixin i acabin de coure, després ho colarem per eliminar l' oli sobrer.
Batrem els ous amb una mica de sal i afegirem les patates i la ceba, ho barregem. Mentre començarem a fer les truites, en farem tres de primes. Un cop fetes montarem el milfulles, truita, formatge i xorisso així fins que hi hagi tres capes. Ho servirem amb cogombrets i cebetes.
(podem variar el farcit: escalivada i formatge,
tomàquet a rodanxes i anxova, carabassó fregit, tomàquet a la planxa i formatge, bolets amb cansalada........)

Espinacs en niu

dimecres, 23 d’octubre del 2013


Ingredients:

-3 patates tallades a rodanxes
-1 paquet de 450g d'espinacs congelats
-3 alls trinxats
-1 ou per persona
-oli,sal

Preparació:

Tallarem a rodanxes les patates i les posarem en una safata de vidre, amb una mica d' oli i sal les courem al microones uns 10 minuts amb paper film.

Mentre en una paella amb oli fregirem uns alls trinxats després afegirem els espinacs congelats, els taparem fins que estan cuits.
Posar una mica de dal i una mica d' oli, fregir els ous.

Ho servirem amb les patates al voltant d' una safata, al mig els espinacs i al damunt els ous ferrats.





Daus de bacallà

dilluns, 21 d’octubre del 2013



Ingredients:

-Un filet de bacallà fresc 
Per a fer la massa per a arrebossar:
-1 ou, 5 cullerades de farina, una culleradeta de llevat,un raig de llet, una mica de sal
-oli per arrebossar
-tomàquet per amanir i olives farcides

Preparació:

Primer farem la massa per arrebossar, en un bol posarem l' ou batut, la farina, la llet, la sal i el llevat, Remenar-ho fins que no hi hagi grumolls, la massa ha de quedar una mica espessa.
Tallar en daus el bacallà passar-los per la massa i fregir-lo amb oli calent.
Servir-ho amb uns tomàquets talladets a daus amb olives farcides a rodanxes, amanir amb oli i sal.

Cigrons amb arròs


Ingredients:(4 persones)

-1 pot de cigrons cuits
-2 tacetes de cafè d' arròs
-100g de pernil salat a trossets
-1/2 carabassó
-1 ceba
-1 all
-3 cullerades de tomàquet per fregir
-4 ous
-1 litre d'aigua bullint

Preparació:

Començarem fent el sofregit amb una mica d' oli, la ceba, quan estigui rossa hi posarem el perni, l' all sencer i pelat i el tomàquet triturat. Quan estigui cuit afegirem els cigrons de pot als que haurem colat i passat per aigua donem una volta i afegim l' aigua calenta. Ho deixem coure uns 20 minuts a foc lent.
Per fer un plat més complert afegirem els 4 ous i taparem l' olla fins que l' ou es cualli.

PIZZA RÀPIDA

diumenge, 20 d’octubre del 2013


Ingredients:

-6 llesques de pa de motlle sense crosta
-tomàquet fregit amb una mica d' orenga
-100g de xampinyons
-1 pebrot vermell escalivat
-100 g de mozzarela
-150 g de pernil dolç

Preparació:

En un motlle posarem les llesques de pa de motlle sense crosta fins que quedi tot el motlle cobert, després hi afegirem el tomàquet fregit, una mica de mozzarela, el pernil dolç a trossets, el pebrot vermell escalivat, els xampinyons que ja haurem cuit amb una mica d'oli, all i julivert trinxats i un altre cop la mozzarela. Ho posarem al forn uns 10 minuts i després un toc de gratinar.

Cuinant amb la Rosina Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino