Arròs, quasi a banda.

diumenge, 30 d’octubre del 2011


Ingredients:

250g de gambes pelades i 250g de gambes per decorar
1 sipia 
4 tassetes de cafè d' arròs
1 ceba trinxada petita
3 cullerades de tomàquet ratllat
picada: 2 alls i una mica de julivert picat
brou de peix fet amb morralla
sal

Preparació

En una paella sofregir la sipia a trossets i les gambes sense pelar, afegir després la ceba, un cop cuita el tomàquet ratllat.Tirar-hi l' arròs i el brou ben calent, uns dos cassos i mig per cada tasseta d' arròs, baixar una mica el foc i deixa que bulli sense remenar, a afegir les gambes pelades (uns 20 minuts sense remenar la paella)Quan quedin uns cinc minuts afegir la picada d' all i julivert.

Panellets

dissabte, 29 d’octubre del 2011



Ingredients:(surten uns cent panellets)

Per fer la massa

1kg d' ametlla molta
800g de sucre
la ratlladura d' una llimona
1 patata mitjana bullida amb pell
3 clares a punt de neu o 2 rovells (aquesta vegada ho he fet amb les clares)

Preparació:

Aixafar la patata encara una mica calenta i barrejar-la amb el sucre, afegir l' ametlla i les clares a punt de neu. Jo faig la massa un dia abans de coure-los.
Un cop fets posar-los al forn uns 10 minuts a 180º si pot ser amb la posició d' aire.Tots els pinto amb rovell d'ou menys el de mandarina, queden més lluents.

Per guarnir els panellets:

De pinyons

200g de pinyons i el rovell de dos ous.
Fer les boletes, passar-les pel rovell d' ou i pels pinyons apretant una mica per a que s' empeguin.
200g de pinyons i el rovell de dos ous.

D'ametlla

200g d' ametlla i el rovell de 2 ous
es fan igual que els de pinyons.

De codonyac

Estirar la massa i posar al mig una tira de codonyac, embolicar-ho ajudant-nos d' un paper film que haurem posat sota la massa , tallar-ho a trossets.

De coco

Afegir a 150g de coco ratllat la ratlladura d' una llimona , 100g de pasta de panellet i dues clares a punt de neu.

De mandarina 

Afegir a  150g de massa el suc de dues mandarines i la seva pela picada, si tens posa també essència de mandarina. Barrejar-ho bé i fer una mena de bastonets, quan estan freds, pintar els extrems amb xoxolata negra fosa al microones.





Pastís de Xocolata al microones

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Ingredients:

125g de xocolata negra
125g de mantega
125g de sucre
80g de farina
3 cullerades de llet
3 ous
150g de nous picades
1 culleradeta de llevat

Preparació:

Barrejar la mantega i la xocolata en trossos (posar-ho al microones) afegir el sucre, els rovells, la farina amb el llevat  i la llet. Barrejar-ho bé, posar les clares a punt de neu i les nous picades i col.locar-ho  en un motlle, millor de silicona al microones a màxima potència 7 minuts, si es vol es pot fer una cobertura de xocolata i posar xocolata ratllada al damunt.

Pastís de Mandarina



Ingredients:

2 mandarines
175 de mantega tova
175g de sucre
175 de farina
3 ous
3 cullerades ded farina d' ametlla
3 cullerades e nata líquida

Per la cobertura: el suc de dues mandarines i dues cullerades de sucre.
ametlles picades.

Preparació:

Fer el suc de les mandarines i picar les peles amb el sucre.
En un bol posar la mantega, la barreja de sucre i peles de mandarina, barrejar-ho.
Afegir els tres rovells, la farina, l' ametlla picada i la nata líquida. Posar les clares a punt de neu.
Ha de quedat una massa molt espessa, col.locar-ho en un motlle amb mantega i al forn escalfat a 180ºC uns 55 minuts.
Mentre es fa un almibar amb el suc de les mandarines i el sucre.
Quan el pastís surt del forn es punxa la superficie i amb un pinzell en fa sucant amb l' almibar.
Després posar les ametlles picades al damunt

Wok desde Ordino

dissabte, 1 d’octubre del 2011

La Rosi no hi és amb nosaltres, però posem les fotos del Wok que hem fet aquí en familia.

Cuinant amb la Rosina Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino